Ismerje meg a legfrissebb fürdőszobai trendeket

Gyerekbarát fürdőszoba

Nap, mint nap a gyerekeinkhez igazodunk és ez az otthon alakításakor sincs másként. A legjobb, ha a ház kényelmes és biztonságos környezet a gyermekek számára.

Segítünk, hogy ezt a fürdőszobában könnyen megvalósíthassa.

Helykeresés

Nem elég, hogy saját szobájuk legyen, a fürdőszobában is jó, ha ki van alakítva nekik egy külön terület. Meg kell tanulniuk, minek hol van a helye, valamint a napi használat után, hova kell visszatenniük az adott eszközt. Ezzel nemcsak a szülő dolgát könnyítik meg, hanem egy kis függetlenséget is érezhetnek.

A játékokat, amelyeket fürdés közben használnak, helyezzük olyan helyre, ahol könnyen elérik, és ahova használat után vissza tudják rakni.

Ami jó, ha kéznél van

Azért, hogy az apró kezek is mindent elérjenek, tartsunk a fürdőben egy sámlit vagy kis széket. Erre lehet jó megoldás a Strohm Itaca termékcsaládjának, masszív fém vázas fürdőszobai széke, amire fogmosáskor és kézmosásnál fel tudnak lépni, hogy elérjék a csapot. Jó, ha ez olyan helyre van téve, ahonnan el tudják venni, majd visszatenni.

Az ő magasságukban felerősíthetünk akasztót és tartót, hogy a törülközőket, fürdőköntösüket és a vécépapírt erre helyezhessük el. Továbbá a polcokon és a szekrényekben is alakítsunk ki nekik könnyen elérhető területeket. Ebben változatos lehetőségek közül választhatunk, hogy mindenki a saját ízlésére szabhassa fürdőszobáját.

Minden sarokban tanulás

A fürdőszoba akár tanulóhelyiséggé is alakítható. Ha felcímkézzük a gyerekek holmiját, akkor tudni fogják, hogy melyik az övék, így könnyen megtanulják, hogy csak a sajátjukat használják. Iskolás korban, akár az idegen szavakkal is játszhatunk címkézéssel, így még gyorsabbá válik a tanulás játékosan.

Tiszta kezek, tiszta fürdőszobák Á-tól Z-ig!

A gyerekek számára a tisztálkodás, rendszeres kézmosás és az alapvető higiénia elsajátításának egyik alapvető színtere a fürdőszoba. Ezt támogatják antibakteriális zuhanyrendszereink, melyek a zuhanyzás után kiürítik a rendszerben maradt vizet, ezzel megakadályozva a baktériumok tovább terjedését, így védve meg a gyerekeket (és felnőtteket egyaránt) a látható és láthatatlan szennyeződésektől.

Figyeljünk a biztonságra!

Nem csak a nyugalomért és a komfortért kell átalakítani a fürdőszobát, hanem a biztonság is fontos szerepet játszik. Mire figyeljünk?

  • Tisztítószerek: Különösen figyelnünk kell rá, hogy a tisztítószerek ne legyenek elérhető helyen a gyerekek számára. Keressünk nekik egy magas területet, ahol biztosan nem érik el.  A legjobb, ha a ház egy másik pontján helyezzük el őket.
  • Gyógyszer, kozmetika és elektromos eszközök: Szintén fontos, hogy ne egy karnyújtásnyira legyenek a gyerekektől. Keressünk ezeknek is egy másik helyet a lakásban, mint például a hálószoba. Teljesen mindegy, hogy a hajszárítót, a vasalót vagy az elektromos borotvát hol tároljuk. Ha ez mégsem lehetséges, mert nincs másik helyünk, akkor ugyancsak tegyük egy magas területre, ahol nem érik el.
  • Mosószerek: ahogy a mosószerek és egyéb mosási kiegészítők csomagolásán is látni, úgy mi is azt ajánljuk, gyerektől mindig jól elzárt helyen tartsuk.
  • Fürdő és zuhanyszőnyeg: Ez az elem létfontosságú lehet a mindennapokban, hiszen ez megakadályozza, hogy elcsússzunk, amitől akár komolyabban meg is sérülhetünk.

Optimális hőmérséklet

A zuhany, a fürdőkád és a mosdókagyló mind olyan, amelyet a gyerekek is használnak, így fontos a megfelelő hőmérsékelt kiválasztása. Erre lehet kiváló megoldás a termosztátos csaptelepek elhelyezése a fürdőszobákban. A rendszer lényege, hogy képes folyamatosan egy adott hőmérsékleten tartani a vizet, és 38oC- os hőmérsékleten „hőmérséklet STOP” funkcióval van ellátva, így akadályozva meg, hogy gyermekünk leforrázza magát. A Strohm Teka kínálatában lévő zuhanyrendszerek hidegház hatása révén a csapra rámarkolva sem tudja gyermekünk elégetni a kezét.

Az ilyen fürdőszobákban már nem kell attól tartanunk, hogy egy óvatlan mozdulattal túl sok forró vízzel érintkezzenek a gyerekek!

Dekoráció a gyerekek látásmódjával

Ha dekorálásnál figyelünk a gyerekekre, egy barátságosabb és kevésbé félelmetes környezetet hozhatunk létre számukra. A saját ruháik, a feltűnő és derűt sugárzó matricák és motívumok, mind hozzájárulnak ehhez. Akár gyerekrajzos függönyt is használhatunk.

Ne aggódjon, a dekorációnak nem kell ellentmondásban lennie a fürdőszoba eredeti esztétikájával. Az élénk falak, padlók, szekrények vagy egyszerű tartozékok figyelmességet mutatnak.

Ezek a tippek nem igényelnek különösebben nagy erőfeszítést, mégis jelentősen megkönnyíthetik és még komfortosabbá tehetik az egész család életét!